“KANATLARI BİZİZ” PROJESİ

Yayın Tarihi: 7.07.2017

Haberi Paylaş:

Karakter Boyutu:-A+

Yüksekokulumuzun proje ortağı olduğu ve engellilerin daha sağlıklı yaşam sürmeleri amacıyla hazırlanan ‘Kanatları Biziz’ projesi kapsamında engelli yakınları ve bakıcılarına eğitim verilecek.

Bartın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Yüksekokulumuz tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Engelli Destek Programı (EDES) kapsamında gerçekleştirilen ‘Kanatları Biziz’ projesinin tanıtım toplantısı yapıldı. Projenin yerel dinamikleri harekete geçirerek, toplumun engellilik ve engelliler konusunda bilinç düzeylerinin ve duyarlılıklarının arttırılmasını hedeflediğini söyleyen Bartın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür vekili Zekeriya Dal, “İl Müdürlüğümüzce hazırlanıp Bakanlığımıza sunulan ve kabul gören ‘Kanatları Biziz’ projesi ile Müdürlüğümüzden evde bakım ücreti alan ve ilimizde ikamet eden bin 504 engelli yakınına eğitim verilecektir” dedi.

Proje ortağı olan Yüksekokulumuz Müdürü İbrahim Tümen ise, “Bu projenin en önemli boyutu, tek engel türüne sahip engellilerin bakıcılarının bilgi eksikliklerinden kaynaklı olarak engellinin süreç içerisinde daha fazla engele sahip olmasını önlemeye yönelik mücadeledir. İkinci, üçüncü, hatta daha fazla engelin oluşmasına sebep olan bu bilgi eksikliği, sonuçları açısından çok boyutlu bir sorundur. Ayrıca engelli bireylerin yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Bu bağlamda yüksekokul olarak toplumun sağlığını geliştirmeyi ve korumayı ön plana alarak sağlıkla ilgili risk ve sorunları belirleyebilen, kaliteli sağlık hizmeti elemanları yetiştirmek en önemli amaçlarımız arasındadır” diye konuştu.