image/svg+xml
image/svg+xml

Sıkça Sorulan Sorular

1 - Çocuk Gelişimi Programından mezun olabilmem için hangi koşulların yerine gelmesi gerekiyor?
  • Öğrencilerimizin Çocuk Gelişimi Programından mezun olabilmesi için, Genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması, Eğitim-öğretim programında yer alan tüm zorunlu dersleri başarması, Programda öngörülen diğer tüm çalışmaları başarması ve Toplamda 120 AKTS kredilik iş yükünü tamamlaması gerekmektedir.
2 - Çocuk Gelişimi Programını kimler tercih edebilir?
  • Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından belirlenen ilgili mevzuat doğrultusunda, Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS), Temel Yeterlilik Testi (TYT) puan türüne göre, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından programa öğrenci kabulü sağlanmaktadır. Detaylı bilgi için ÖSYM sayfasında yer alan kılavuzu inceleyiniz.
3 - Çocuk Gelişimi Programından mezun olduktan sonra hangi alanlarda iş olanağı bulabilirim?
  • Programımızdan mezun olan öğrencilerimiz; Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul öncesi eğitim ve özel eğitim kurumlarında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı resmi ve özel okul öncesi eğitim ve özel eğitim kurumlarında, otellerde, turistik tesislerin çocuk kulüplerinde, spor merkezlerinin çocuk oyun alanlarında, oyuncak üretici şirketlerinde, çocuk yayıncılığı alanlarında tasarım, tanıtım veya pazarlamacı görevinde, çocuk gelişimi meslek elemanı olarak çalışabilirler. .
4 - Çocuk Gelişimi Programı’nı bitirdikten sonra DGS ile lisans programlarına geçiş yapılabilmekte midir? Yapılıyorsa hangi bölümlere geçiş yapılabilmektedir?
  • Önlisans eğitimini başarı ile tamamlayan mezunlar Dikey Geçiş Sınavından yeterli puana sahip olmaları koşuluyla üniversitelerin, - Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri - Özel Eğitim Öğretmenliği - Sosyal Hizmet - Çocuk Gelişimi - Okul Öncesi Öğretmenliği bölümlerine geçiş yapabilmektedir.
5 -Çift anadal ya da yandal hakkımız bulunuyor mu?
  • Yönetim kurulu kararına bağlı olarak ilgili yılda açılan diğer önlisans programlarında çift ana dal yapma hakkınız bulunmaktadır.
6 - Çocuk Gelişimi mesleğinin gerektirdiği özellikler nelerdir?
  • Çocukları sevme ve onlarla beraber olmaktan sıkılmaması  Çocukların duygularını anlayabilmesi  Hoşgörülü ve sabırlı olması,  İnsanlarla iyi iletişim kurması  Gelişim psikolojisine ilgi duyması  Kendini geliştirme konusunda istekli ve yaratıcı olması gerekir
7 - Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri hangi ünvanla mezun olur?
  • Dört yarıyıl sonunda programımızdan mezun olan öğrenciler, önlisans diploması alarak “Çocuk Gelişimi Meslek Elemanı” unvanı kazanırlar.
8 - Çocuk Gelişimi Programı hangi puan türüyle öğrenci almaktadır?
  • TYT puan türüne göre alımlar olmaktadır.
9 - Çocuk Gelişimi Programı yıl içi uygulama alanları nerelerdir?
  • Erken çocukluk eğitimi dersleri kapsamında resmi ve özel anaokulları, anasınıfları, özel eğitim dersleri kapsamında resmi ve özel rehabilitasyon merkezleri, özel alt sınıflar, özel eğitim okullarıdır.
10 - Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri hangi niteliklerle mezun olur?
  • Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri, okul öncesi eğitim ve özel eğitim kurumlarındaki çocuklara veya çocuk kliniklerindeki oyun odalarında tedavileri süren çocuklara müzik, resim, drama, jimnastik, bilgisayar eğitimi veren, hoş vakit geçirmelerini sağlayan materyal hazırlayan, ilk yardım kurallarını uygulayan gerekli bilgi ve beceriye sahip Çocuk Gelişimi Meslek Elemanı olarak mezun olurlar.